MENÜ

Magunkról...

A városi szabadidősport egyesületet, 2003 februárjában a sportot szerető városi lakosok hozták létre a következő célokkal:

  • A városi szabadidősport szervezettebbé tétele, javítása, összehangolása
  • Az egészséges életmód népszerűsítése
  • A szabadidő hasznos eltöltésének segítése, sportolási lehetőségek biztosításával
  • Új sportágak bemutatása, népszerűsítése, támogatása
  • Amatőr versenyek rendezése, gyermek, felnőtt, szenior kategóriákban

(részlet az alapító okiratból)

A megalakulást követően az egyesületen belül a következő szakosztályok alakultak meg: asztalitenisz, kerékpáros – természetjáró. 2009 őszén úszószakosztállyal bővült az egyesület.

Az egyesületnek jelenleg 43 fő tagja van akik, rendszeresen részt vesznek az egyesület által szervezett versenyeken, programokon, valamint társadalmi munkában vállalják azok lebonyolítását.

Az egyesület által szervezett tömegsport rendezvények nyíltak, melyen minden amatőr sportoló indulhat. A versenyeken törekszünk arra, hogy a legszélesebb korosztály számára biztosítsunk sportolási lehetőséget, így versenyeinket gyermek, felnőtt, senior kategóriákban szoktuk megrendezni. Hagyományosnak mondható rendezvényeink, melyeket minden évben megrendezünk a következők: kerékpáros teljesítménytúra, gyermek úszóverseny, többnapos kerékpártúra.

Legfiatalabb szakosztályunk az úszóké. Budapesti vezetőedző irányításával folyamatosan bővülő taglétszám mellett regionális és budapesti versenyeken szeretnének minél jobb eredményeket elérni.

A kerékpáros - természetjáró szakosztály tagjai felnőttek, nyugdíjasok. Évente 4 – 6 alkalommal egynapos csillagtúrákat szervezünk a Dunakanyarba, valamint a Gödöllői dombság területére. Nyaranta többnapos kerékpártúrán vehetnek részt a jelentkezők az ország különböző pontjain. A szakosztály tagjai így az elmúlt években körbe kerékpározták a Balatont, Fertő – tavat, valamint eljutottak a Kőszegi, Zempléni hegységbe, Tisza tóhoz, Aggteleki Nemzeti Parkba. A folyamatosan bővülő taglétszám bizonyítja, hogy van létjogosultsága a szabadidő eltöltésének, e módjának is.

 

Nyíry Zsolt

 

Kövesd az egyesület facebook oldalát a legfrisebb hírekért, túrabeszámolókért, képekért!

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008881368564

 


 

 

 

 

 

 

Asztali nézet